Кои билки са подходящи за вертикална градина?

Последна редакция на 20/04/2024 от Флора Велчева
Източник | Видяно 1 290 пъти

Едно от основните правила, когато избирате растения за вертикална градина, е да посаждате такива с малка коренова система, тъй като тежат по-малко и изискват по-малко почва. Има още няколко неща, които е добре да знаете при избора на билки за този тип градина:

  • Преценете кои растения могат да се комбинират в един съд; например ментата израства много бързо и може да заеме цялото свободно място;
  • Онези от растенията, които са по-влаголюбиви, поставете на последните редове, така когато водата се оттича от горните, те ще получават допълнително течност;
  • Някои билки като босилека например са едногодишни и трябва да бъдат посаждани всяка година; 
  • Сред най-често използваните растения за вертикална градина са мента, салвия, риган, лавандула, копър, градински чай и други. 

Ако имате и други идеи, но не сте сигурни как да ги разгърнете, можете да се обърнете към някой от озеленителите, регистрирани на нашия сайт. А ако направите заявка за проект, която е напълно безплатна за вас, можете да сравните различните оферти, които ще получите от кандидатствалите изпълнители и да се спрете на най-подходящата.

Свързано:

Идеи за градина Билкова градина подходяща за малки пространства