3. Интересувайте се и търсете информация

Последна редакция на 25/04/2024 от Патриция Симеонова
Източник | Видяно 760 пъти

Много цветя се засаждат още през есента, за да могат да ви радват през следващата година. Разбира се, до голяма степен това зависи от спецификата на растението. Някои цветя е хубаво да се засаждат в края на март, началото на април.

  • При розите подходящи за засаждане са пролетта и есента, тъй като тези сезони са дъждовни.
  • В зависимост от почвата се определя и дълбочината, на която се засаждат – ако почвата е по-песъчлива – на по-дълбоко, а ако е по-глинеста – на-плитко. Все пак, консултирайте се с специалиста в разсадника.
  • Препоръчваме ви да проучите внимателно откъде да закупите розите си, тъй като има места, на които самите растения не са с добър произход или не са полагани добри достатъчно грижи за тях.

Въпреки че градусите навън по-скоро се доближават до летни температури, то несъменно е време да помислим за зазимяването на цветната градина. По този начин ще си осигурим страхотен цъфтеж за следващата и здрави растения. Ако планирате да направите промяна в градината си, потърсете специалистите по озеленяване. Те ще ви помогнат да направите градината си приказна. След като направите безплатна заявка за проект, ще получите няколко оферти. Изберете най-подходящата и не забравяйте да дадете своята оценка, след като проектът ви е завършен!  

Свързано:

Идеи за градина Как да се погрижите за розите през есента?