Сакъзче

Последна редакция на 19/04/2024 от Теа Даулова
Източник | Видяно 2 542 пъти

Ако ви допада мушкатото, но все пак не сте му огромни фенове, то в такъв случай сакъзчето е точно за вас. С отглеждането му може да се справи дори дете, така че няма да сте изправени пред някакви сериозни предизвикателства, за да имате красива тераса с това цвете.

  • Има голямо разнообразие на сакъзчета – и от гледна точка на сортове, и от такава на цветове. Така че ще имате голямо право на избор.
  • Може да го засадите в сандъчета за парапет и ще имате обсипана тераса с цветове.
  • Изисква се редовно поливане, особено в горещите дни. Не обича обаче задържането за влага, така че добре ще е да направите дренаж на саксията.
  • Сакъзчето е страхотен любител на слънчевите лъчи. Може да го поставите на възможно най-слънчевото място и ще имате прекрасни, отрупани цветове. Полусенчест район също е удачен. Но задължително условие е да има слънце, което да гали растението.
  • Редовното торене на цветето е гаранция за обилния му цъфтеж. За тази цел може да използвате универсална течна тор за балконски цветя.
  • Най-големият проблем на сакъзчето е, че вредителите са му големи фенове. Много често може да ви се наложи да ходите до близкото аграрно магазинче, за да купувате препарати, които да ви помогнат в борбата с неприятните насекоми.
  • През зимата трябва да намерите подходящо място, с температура от около 6-10 градуса, където да приберете сакъзчето. На терасата може да го върнете отново на следващия пролетен сезон, през месеците април, май. Хубава новина обаче, е че на втората година растението ще ви радва с още по-пищни цветове.

Задължително правило, ако наистина искате да имате цветна тераса, е да не се страхувате от опита да я постигнете, още по-малко от провала. Каскадните сортове са доста трудни за отглеждане, така че не се отказвайте да пробвате отново и отново. Цветята са непредвидими, затова не се отчайвайте, ако имате неуспехи. Все някога красиви цветове ще поникнат и на вашата тераса. Сигурни сме в това. Още сега може да направите безплатна заявка за проект. По този начин можете да достигнете до специалистите в озеленяването, регистрирани при нас, да сравните изпратени от тях оферти и да прецениете коя е най-удачната за вас.

Свързано:

Идеи за градина Каскадни цветя за вашата тераса