Планът, който ще ви спести време и усилия

Последна редакция на 20/04/2024 от Мария Неделчева
Източник | Видяно 645 пъти

Съставянето на план за действие винаги пести време и усилия и почистването на двора не остава по-назад в това отношение:

  • Първо съберете боклуците - оттам стартира всяко качествено чистене. В много градини след зимата има изгнили листа, клони, растения, често на откритото пространство остават хартии, стари предмети и всякакви забравени елементи. Най-важното е да не се спирате върху тях, а просто да ги изхвърлите. Наистина разчистете място за зеленината!
  • Погрижете се за тревата и плевелите - ако тревата ви е положена на чимове, трябва да се погрижите специално за тях. Вдигнете ги и третирайте с нужните препарати почвата. Изскубнете плевелите, но ако ги унищожавате с химикали, не забравяйте, че те остават в почвата и в дългосрочен план могат да увредят останалите ви растения.
  • Подрежете излишното от дърветата и храстите - първо огледайте внимателно дърветата в двора и преценете ако има изсъхнали клони - те трябва да бъдат премахнати. Ако искате специален двор, можете да оформите короните на дървета и храсти в различни форми. За целта преценете дали имате нужните градински ножици. Тази ситуация изисква опит, защото грешките не могат лесно да се поправят.

Свързано:

Идеи за градина Почистване на двора в няколко лесни стъпки