Не забравяйте любимите лавандула и глициния

Последна редакция на 18/04/2024 от Теа Даулова
Източник | Видяно 1 242 пъти

И двете растения прекрасно виреят на нашите географски ширини, така че няма какво да ви спре да бъдат част от вашата градина.

  • Лавандулата е ниско растение, което е най-красиво на обемни туфи. Може да ги засадите, където сърцето ви пожелае. В обособени лехи, сред алпинеума, изборът е ваш. Ухае чудесно и дава лятно настроение. Отглежда се сравнително лесно и издържа на минусови температури. Сигурни сме, че ще бъдете очаровани от ефекта.
  • Глицинията е дървовидно, пълзящо растение, със страхотни лилави цветове. Може да я обособите около арка, беседка, стена или самостоятелно като акцент. Трябва да знаете обаче, че имате ли това растение, то задължително в градината си ще имате водопад от цветове. Когато избирате място за нейното позициониране, трябва да се съобразите с факта, че глицинията обича слънце, и то поне по 6 часа на ден. За да може да се радвате на богати цветове, ще бъде нужно да изградите конструкция, по която растението да пълзи. Имайте предвид, че е важно да се заредите с търпение, тъй като цъфтежът му се случва поне 3 години, след като сте го засадили и продължава в периода – май-юни.

Свързано:

Идеи за градина Как да постигнем провансалски полъх в градината