Градински мебели от тиково дърво

Последна редакция на 24/04/2024 от Екатерина Димитрова
Източник | Видяно 3 299 пъти

Тикът е екзотично дърво от горите на Югоизточна Азия. Тиковото дърво е полутвърдо с финна стегната сърцевина, която позволява да се обработва лесно и да се добиват градински мебели с много гладки повърхности. Естественият му красив и топъл цвят притежава рядка елегантност и допринася градината ви да е точното място за релаксация и комфорт. Тикът има няколко основни качества, които го правят предпочитан материал за производство на градинско обзавеждане:

  • Еластичност и естествена устойчивост на атмосферни влияния;
  • Благодарение на тиковия балсам, който се намира в дървесината той е резистентен на нападения от насекоми, гъбички и плесени;
  • Удароустойчив – високото съдържание на тикова смола го правят трудно раним при употреба, рядко качество при естествената дървесина.

Имате градинско място, което все още не сте облагородили? Планирате с началото на пролетта да го превърнете в приятно и красиво кътче за отдих? Разгледайте снимки и идеи за градината. MaisorPlus ви среща с най-добрите специалисти в областта на озеленяване и обзавеждане, които ще превърнат идеите ви в професионално реализирани проекти. Заявете проект за вашата градина сега, напълно безплатно.

Свързано:

Идеи за градина Съхранете правилно градинските мебели

Прекрасна тераса на жилище в непосредствена близост до красиво езеро. Терасата е покрита с декинг в светли дървесни цветове. Голяма градинска маса овал от тиково дърво е в центъра на терасата. Осем стола с изключителен дизайн, наредени около масата. Зад градинските мебели от тик се разкрива прекрасна гледка към езерото и намиращото се в близост населено място. Стол, маса или фотьойл от тиково дърво можете лесно да поддържате толкова добре, че да ги запазите няколко десетилетия. Не се паникьосвайте, ако забележите малки пори и пукнатини с течение на времето. Това е напълно нормално и не означава, че вашите градински мебели се амортизират. За да защитите тика през зимата, можете да го покриете с брезент или плат. Дървото няма да бъде повредено и можете да го използвате отново с първите лъчи на пролетното слънце. Когато вашият комплект мебели от тиково дърво, просто ви омръзне, спокойно може да се използва за рециклиране. Малко хора знаят, че тикът подлежи на преработка. Рециклираните мебели от тиково дърво притежават същата елегантност, стил и комфорт като масивните.