Тикът е екзотично дърво от горите на Югоизточна Азия. Тиковото дърво е полутвърдо с финна стегната сърцевина, която позволява да се обработва лесно и да се добиват градински мебели с много гладки повърхности. Естественият му красив и топъл цвят притежава рядка елегантност и допринася градината ви да е точното място за релаксация и комфорт. Тикът има няколко основни качества, които го правят предпочитан материал за производство на градинско обзавеждане:

  • Еластичност и естествена устойчивост на атмосферни влияния;
  • Благодарение на тиковия балсам, който се намира в дървесината той е резистентен на нападения от насекоми, гъбички и плесени;
  • Удароустойчив – високото съдържание на тикова смола го правят трудно раним при употреба, рядко качество при естествената дървесина.

Имате градинско място, което все още не сте облагородили? Планирате с началото на пролетта да го превърнете в приятно и красиво кътче за отдих? Разгледайте снимки и идеи за градината. MaisorPlus ви среща с най-добрите специалисти в областта на озеленяване и обзавеждане, които ще превърнат идеите ви в професионално реализирани проекти. Заявете проект за вашата градина сега, напълно безплатно.

Снимката е част от статията:

Съхранете правилно градинските мебели

Намерете изпълнители в следните категории:

Боядисване Ремонт на баня Озеленяване Виж всички