Хамакът е един от най-оригиналните и лесни за осъществяване идеи!

Последна редакция на 29/03/2024 от Розалинa Думанова
Източник | Видяно 1 437 пъти

Хамаците са едни от най-предпочитаните за почивка и релакс люлеещи се придобивки за дома. А също така украсяват двора или градината ви. Възможностите да изключително много. Можете например да го завържете между две по-стабилни дървета или елегантно окачен на масивна основа. Имайте предвид, че подвижният дизайн е много по-удобен избор. Така лесно може да премествате хамака си от двора в градината или под верандата при дъждовно време, а защо да не го вземате със себе си при семейна почивка сред природата. Единственото неудобство е, че изработването на стойката е по-сложната част. Но за целта може да получите помощ от приятел.

  • Не забравяйте и идеята да закачите своята платнена люлка на една или две монтирани куки, посредством медни обръчи например.
  • При избора на типа плат имайте предвид, че са подходящи както различни видове текстил, така и устойчиви, здрави мрежи.

Ако са ви харесали идеите с различни вариации за градинска люлка, но нямате възможност да ги осъществите сами, винаги можете да разчитате на регистрираните в платформата ни майстори за изработването на мебели. Изпратете своя проект, напълно безплатно, и ще получите оферти, които да сравните. В профилите на кандидатствалите изпълнители ще можете да видите техните сфери на дейност, рейтинг, както и препоръки от предишни клиенти. Сами решавате дали да наемете някого, а след извършване на възложеното от вас споделяте оценката си в сайта на MaistorPlus. 

Свързано:

Идеи за градина Изобилие от възможности – Направете своята градинска люлка сами!

Още от преди няколко века хамакът е предпочитан дизайн за подплатена люлка, в която човек може да се излегне и отдъхне качествено. Произходът му идва от Северна и Южна Америка, а в последствие е пренесен като тенденция и в Европа, а към днешна дата, този тип люлка е един от най-предпочитаните за двора и градината, а също и по време на почивка в планината или на морския бряг. Точно поради тази причина възможностите за изработка и дизайн са изключително много - на този колаж от четири снимки ви представяме различни видове изработка. Две от предложенията са на окачени хамаци, като за опора са използвани здрави дървета, които да осигурят сигурност. На снимката долу вдясно ви показваме статичен хамак с наситено оранжев цвят, окачен на две противоположни дървени основи, които са съединени по между си. Този тип хамак може да се разполага навсякъде в къщата - двора или градината когато времето е хубаво, или под верандата когато вали. Още едно по-нестандартно предложение ви поднасяме, което ще бъде по вкуса на всички обичащи екстремностите и адреналина. Платнени хамаци, окачени на алпинински карабини високо в планината, което дава възможност за откриването на зашеметяващи гледки и природни красоти.