Зарадвайте и децата си с цветна люлка в няколко лесни стъпки!

Последна редакция на 20/04/2024 от Розалинa Думанова
Източник | Видяно 2 417 пъти

Във всеки дом често пъти възниква въпросът „Какво да правя със старите гуми за колата?“ и трудно се появява функционален отговор и решение на проблема. Съветът ни е да не бързате да ги складирате в килера, нито пък да ги захвърляте директно в боклука. Вместо това зарадвайте децата си с тях – изобретяването на детска люлка от автомобилни гуми е изключително добра и безопасна идея. Не се изискват особени умения. Ето няколко съвета как да подходите при майсторенето:

  • Разрежете гумата на две равни части – от всяка една може да стане люлка.
  • Почистете добре и изгладете неравностите (ако са възникнали такива при рязането).
  • Ще ви трябва здрава и гладка дъска, която да закрепите върху двата края на вече разрязаната гума.

Тук идва въпросът какъв искате да е дизайнът й. Помислете дали да е единична или двойна люлката, за момиче или момче, как ще я пребоядисате и ще  монтирате ли обезопасителни дръжки.

Приоритетът тук е, че е максимално безопасна и в няколко лесни стъпки забавлението за децата в градината е налице. Не забравяйте, че ваша грижа е децата да са щастливи, а какво повече може да ги забавлява от люлеенето на воля в градината?

Свързано:

Идеи за градина Изобилие от възможности – Направете своята градинска люлка сами!

Когато става въпрос за децата и забавленията им у дома, от изключителна важност е те да бъдат добре обезапасени, сигурни и лишени от опасни материали, остри предмети, а също и да бъдат занимателни и интересни. С идването на лятото, едно от най-големите желания за децата е люлеенето на воля и играта с приятели. Често пъти е изключително трудна задача да се задължи вниманието на децата върху едно нещо за повече време, особено, ако става въпрос за у дома. Но този проблем лесно може да се реши - изобретете им люлка, която може да забавлява малчуганите, докато вие вършите домакинската работа например. На снимката ви представяме четири снимки, където може да се вдъхновите от изключително оригиналния дизайн на тези наземни люлки, тип "Направи сам". Сами забелязвате, че пъстрите цветове са водещи - това е едно от отличаващите белези за детските играчки и атрибути. Не само, че трябва да е пъстро и свежо, ами задължително и безопасно. Всички люлки са направени от автомобилни гуми, като всяка по отделно се разрязва на две разни части, а след това имате разнообразие от възможности, в зависимост, дали малчуганите са двама или държите да е люлка само за едно дете. Долу вляво на снимката ви представяме и един малко по-креативен и нестандартен дизайн, където с помощта на импровизация, собствениците са създали люлеещ се "трактор".