Изберете подходящите материали, с които да направите люлката си сигурна и устойчива

Последна редакция на 28/03/2024 от Розалинa Думанова
Източник | Видяно 1 060 пъти

Не пропускайте факта, че сигурността ви е най-важна. Именно поради тази причина застопоряването на домашната люлка е изключително важен момент. Използвайте само здрави и устойчиви материали:

  • Дебели въжета, които са подсигурени със здрави възли или прихванати с метални пластини;
  • Гумата е добър избор за уплътнение;
  • Медни или стоманени обръчи вършат чудесна работа за прихващане на двете въжета, а за окачане може да монтирате куки, на които да увисне новата ви люлка;
  • Ако сте избрали масивен и тежък диван, който ще преобразите в люлеещо легло, то може да се доверите на здравината на веригите като съобразите дебелината им с тежестта.

Вижте още: Оригинални идеи за люлки за градина

Свързано:

Идеи за мебели Изобилие от възможности – Направете своята градинска люлка сами!

Ако се колебаете в избора на начин на окачане на вашата домашна люлка или търсите начин за обезопасяването й, то тук може да откриете няколко подходящи идеи. В една са съчетани три снимки, които са с различна, но сходна композиция, а главната тема е домашните люлки и начини за тяхното безопасно позициониране у дома. Тук темата е статични, здраво застопорени за подходящо дърво в градината например, люлки, които могат да са от най-различни материали. На снимката вляво е заснет в близък кадър захватът на две дебели въжета, които са захванати към здравия клон с дебели губи. Възелът е здрав, което внушава сигурност. Но, ако не ви е достатъчно, то имате още една по-обезопасяваща възможност - погледнете люлката вдясно. Класическият й дизайн е съчетан с вериги, които са обхванали облегалките от двете й страни. Това гарантира 100% -ва сигурност за тези, които искаш да се полилелят или просто да поседят. Тъмният цвят е добре допълнен с свежо-жълтите акценти върху малката квадратна възглавничка, разположена в левия ъгъл. Не е на голяма височина от земята, което я превръща в удобна и практична, сигурна и предпочитана домашна люлка. И в допълнение може да видите съчетание на дебели въжета и палети, което е оригинален избор, ако сте почитатели на индустриалния и малко Винтидж стил в интериора.