Батут за незабравими забавления в градината

Последна редакция на 23/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 846 пъти

Почти няма дете, което да не обича батути – те са забавни, заемат малко пространство, могат да се поставят на трева и в тях вашият малчуган ще може да изкара енергията си веселейки се. В магазинната мрежа се продадвта най-разнообразни видове от това забавно съоръжение, които се различават, както по големина, така и като конструкция.

  • Съобразете размерите на батута с възрастта на вашето дете, за да е максимално безопасна играта. За най-малките се предлагат ниски батути без мрежи, някои модели са снабдени и със специална дръжка. Те са удобни с това, че могат да бъдат преместени, почистват се лесно и отскокът им е по-малък. Имат ограничение в килограмите, затова вземете това предвид. 
  • По-големите батути имат цялостна конструкция с мрежи, които осигуряват безопасност и са подходящи за по-големи деца. Това е чудесно забавление, което развива координацията, мускулите на краката и белодробната функция – идеалното решение, съчетаващо веселие и физическа активност за малки и големи. 

Свързано:

Идеи за градина Детски съоръжения за градината (1-ва част)

Батутите са изключително забавни и могат да бъдат много полезни за детското развитие. Големите представляват конструкция от метални подпори, върху които е опъната еластичната повърхност за скачане. Цялото съоръжение е оградено с мрежа, която предпазва детето от падане извън него. По-високите са снабдени със специална стълбичка за изкачване. Добре е в батутът децата да влизат без обувки, за да се запази той по-дълго време. Батутите, предназначени за градина, са устойчиви на различни атмосферни влияния и са подходящи, както за деца, така и за възрастни, развиват координацията, мускулите и са перфектно допълнение към физическата активност. На един голям батут могат да скачат по няколко деца, стига техните килограми да не превишават изрично посочените в инструкциите за употреба. Скачането на него е преди всичко забавно и приятно упражнение, прекарването на време навън и изгорените калории и енергия са допълнително предимство. За кратко време, скачайки на батут, човек може да подобри кръвообращението си, да разпусне и да се забавлява.