Няколко съвета как подготвим градината за есента

Последна редакция на 28/03/2024 от Флора Велчева
Източник | Видяно 1 455 пъти

С настъпването на есента, градината има нужда от специални грижи и внимание. За да имате хубави цветя догодина и да се радвате на много плодове и зеленчуци, хубаво би било да направите следните неща:

  • Подрежете изсъхналите листа и стебла.
  • Растежът се забавя през есента и спира през зимата, възползвайте се от този период, за да пресадите растенията, които се нуждаят от това. С изключение на лалета, засаждането на луковици е най-добре да се извърши рано пролетта.
  • Погрижете се за тревата: там където е изсъхнала посейте нови семена, за да има достатъчно време да покълне.
  • Това е последният подходящ момент да наторите растенията в саксии, възползвайте се. 
  • Осуетете разболяването на лозето - много ларви се храня с корените му, бързото лечение може да спре проблема в начален етап.

Приказна градина, отрупана с разкошни цветове може да имате дори и през есента. Понякога дори метеорологичните условия са толкова благоприятни, че може да се радвате на по-красиви растения отколкото през летните месеци. Ако имате нужда от помощ в подготвянето на вашата градина за есента, обърнете се към доказаните професионалисти в озеленяването, регистрирани в сайта ни. Може да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас. 

Свързано:

Идеи за градина Растения, с които да направим градината си по-цветна през есента