Воден глад и преполиване – и в двата случая има проблем

Последна редакция на 29/03/2024 от Мира Петърчева
Източник | Видяно 1 247 пъти

Има две крайности при отглеждането на цветя – прекалено много или прекалено малко вода. Признаците на воден глад вследствие от нарушения на правилата и времето за поливане са следните: цветето е наклонено, листата са меки и стават бледи и груби. Растения, които са малко поливани, преждевременно губят цветовете си на пъпки  и не се развиват като цяло добре. Прекомерното поливане също е вредно, тогава може да се стигне директно до загниване на кореновата система, листата често пожълтяват.

Не е тайна, че необходимостта от вода за цветята се определя от климатичните условия и свойствата на почвата. В сухо време почти всички градински растения се нуждаят от поливане. Тази честота зависи и от механичния състав на почвата. При наличие на горещини се препоръчва поливане до 8 часа сутринта или след 17 часа следобед.

Ако се колебаете какви цветя искате да имате в градината си, обърнете се към озеленителите, които са регистрирани на сайта MaistorPlus и заявете проект безплатно. Сравнете офертите, които ще получите, разгледайте бизнес страниците и рейтинга на кандидатствалите изпълнители и вземете максимално информирано решение с кого желаете да работите. 

 

Свързано:

Идеи за градина Правилно поливане на цветя - вълшебно ключе за красива градина