Оптимална форма с чиста храна!

Последна редакция на 25/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 1 304 пъти

Много ни се иска да ви зарадваме с новината, че само докато работите из двора си с описаните дотук градинарски инструменти, ще оформите красиво и стегнато тяло. Това обаче би било заблуда, в противен случай из всички градини щяха да щъкат забележителни атлети. Наред със спортната активност, е необходимо да обърнете внимание на количеството и качеството на храната, която приемате. Първото си зависи изцяло от вас, за второто имате достатъчно ресурси в градината си.

Погрижете се и любимото ви зелено кътче да бъде в перфектна форма, като се доверите на професионалисти в озеленяването. Направете безплатна заявка, бързо и лесно, без обвързване, и изберете най-добрата измежду офертите, които ще получите!

Свързано:

Идеи за градина Градинарските инструменти като спортни уреди: заместете фитнес залата с тренировка в градината

Балансираното хранене е в основата на добре поддържаната форма. Не е достатъчно да се разчита само на 20-30 минути спорт на ден, тъй като с толкова изгаряте около 200 калории. Същите после можете да си върнете обратно светкавично с половин шоколад. Няма нужда да се отказвате завинаги от последния, още повече, че прекаленото вманиачаване по здравословно хранете само по себе си говори за нездравословно мислене. Обърнете внимание на количеството, но и на качеството храна, което приемате. Ако наблягате повече на храни, богати на витамини, минерали, фибри и други полезни вещества, като зеленчуци, плодове, ядки, семена, ще усещате ситост с много по-малки количества. Това не означава да минавате изцяло на растителна храна, а че е добре тя да е преобладаваща в менюто ви. Ако сте месоядни, хапвайте и месо, само избирайте чисто такова, включвайте и яйца, млечни продукти, по възможност от проверени производители. Когато ви се хапва шоколад, пица, тортичка, хапнете си. По-добре така, отколкото мисълта за дадена храна да се превръща в натрапчива идея. На снимката, която представяме на вашето внимание тук е показано доволно разнообразие от пресни зеленчуци. Като изключим картофите, останалите, включващи краставици, моркови, домати, тиквички, жълта чушка, червена чушка, копър и магданоз могат да се консумират на корем заради ниската си калоричност. Да ви е сладко!