Откъде да се купят градинарски инструменти?

Последна редакция на 17/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 728 пъти

Местата, откъдето могат да се купят градинарски инструменти варират от големи и популярни търговски обекти до частни търговци по пазарите и селата. Повечето мнения във форума клонят към това да се избягват големите магазини, където цените са излишно завишени. “Огледайте се по битаците и "кореком" /вторични суровини/ има добри попадения” - съветва plamen6703, а infomar го допълва:

“За инструменти не се хвърляй на скъпите (не винаги са най-добри, аз лично не съм доволен… - тънка ламарина, кривят се, саповете се чупят...) - гледай в селският магазин - трябва да продават всякакви подобни лопати и кирки. Ако няма готови си купи сапове и си ги набий сам. В големите градове има складове на едро в които продават различни инструменти и ще ти дадат съвет на място кои са добри, при наличие на няколко. По строителните борси се продават инструменти и не то лоши, здрави и с единствен недостатък, че са малко тежки... но вечни.”

 

Свързано:

Пътеводител за начинаещи градинари: От запустелия двор до градината

Наличието на много възможности откъде да се закупят градинарски инструменти прави избора ни богат, но и труден в известна степен. Започва едно голямо лутане дали е по-добре да предпочетем специализираните търговски вериги, посветени на дома и градината или по-скоро да се огледаме какво има на пазара и в местния селски магазин. Според потребителите от форум "Направи сам", който вече се е утвърдил като изключително полезно виртуално пространство за споделяне на ценни съвети за дом и градина, по-удачно е да се отиде в малките магазини. Или пък на пазара, също и да се потърсят такива втора употреба, които са добре запазени. Ако пък сте купили място от други собственици, които наред със запуснат двор са оставили и някакви постройки след себе си, отново хората от форума съветват да се огледате за инструменти там. Може да се наложи само подмяна на дръжките, а самите сечива да са в отлично състояние. Сега поглеждаме към снимката тук. На нея откриваме малка лопата и гребло, второто е известно и като търмък. Подобни могат да се намерят и в цветарските магазини, защото точно в този им размер са предназначени по-скоро за обработка на саксийни растения. Вдясно забелязваме обърната керамична саксия, от която се е разсипала кафява пръст. В горния десен ъгъл се вижда голямо жълто цвете с тесни и дълги зелени листа.