Какво е важно при избора на градинарски инструменти?

Градина, тераса и двор Съветник за дома Градина Източник

След като сме разбрали какви градинарски инструменти да си вземем на първо време, следва въпросът за какво да внимаваме с тях. Важно е винаги да правим информиран избор и тук отново ни помагат нашите приятели от форум “Направи сам”:

  • plamen6703: “За инструментите е важно при избора да са ти удобни да работиш с тях. Кирката според физиката ти, по-добре да е малко по-лека, че на две на три с кирката не става, иска си блъскане и да се лее пот”
  • Iliya_i добавя: “Специално за кирката - тежка, но това си зависи и от твоята физика. Брадвата по възможност да е цял клин(<|), а не тънко острие с уширение към захвата на дръжката (-<|), т. е гледана срещу дръжката да е триъгълник, с три прави страни, а не части от вдлъбнати дъги. Правата лопата - по-дебеличка и по възможност занитена, там дето влиза дръжката. Дръжката на лопатата трябва да ти е до височина на рамото.”

plamen6703 има какво да каже и за лозарските ножици, и за брадвите:

  • “Лозарски ножици си вземи пак според ръката да са ти удобни. Не залитай по скъпи ножици, защото рано или късно като се изхабят ще ти се наложи да ги изоставиш и да купиш други... Заложи на българска брадва, по пазарите все още има стари брадви, може да са без сап (дръжка - бел. авт.), който вие ще си купите и сложите, но да бъде здрава брадва... брадвата е хубаво да има "гърди", не трябва да е тънка отпред... Просто се оглеждайте повече, даже на някои стари брадви още се вижда сърп и чук като печат на тях.”

Намерете изпълнители в следните категории:

Боядисване Ремонт на баня Озеленяване Виж всички