Как да докараме запустелия двор до “градинско състояние”?

Градина, тераса и двор Съветник за дома Градина Източник

Еуфорията от новопридобито дворно място може много бързо да премине при вида на бурените и храсталаците, които са го превзели. Въпросът с кое по-напред да се захванем придобива почти панически привкус. Добре, че има потребители като Делян в “Направи сам”, които да подредят в някаква степен заформящата се каша в главата ни:

  • “Не се хвърляй на юруш да разчистваш целия двор… избери си 10-ина квадрата от градината, където да сееш нещо. Отесай грубо тревата с мотиката, обърни с правата лопата, където излезе корен - вади. Изчакай 2-3 дни да изпръхне почвата и след това накопай с мотиката, пак изхвърляш всяко коренче, което се покаже.
  • На другия ден пак го мини с мотиката, пак изхвърляш всяко коренче, и така довеждаш почвата, както казват "до градинско състояние". И тогава сееш каквото си избереш.
  • Есента минаваш още 10-20 квадрата, другата ранна пролет още 10-20 и т.н. Бавно, но славно и няма да се изгърбиш от работа… Аз по този начин си направих моята градина, а сега и лозе садя на такова място. И то само в една неделя, и то заедно с другите ремонти, които върша.”


Вижте още: От специалистите: Как да си осигурим вкусна и богата реколта от домати

Намерете изпълнители в следните категории:

Боядисване Ремонт на баня Озеленяване Виж всички