Колко струва абонаментната грижа за градината?

Последна редакция на 29/03/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 2 597 пъти

Цените за озеленяване включват и варианти за абонаментна поддръжка на градината, която ще ви лиши от досадното плевене и косене. По този начин ще бъдете сигурни, че независимо от това колко време можете да посветите за грижа на градината, тя винаги ще бъде свежа и красива. Обикновено абонаментната поддръжка на двора включва освен косене и плевене, още аериране и валиране на терена, както и подхранване на почвата.

  • Цените за абонаментна поддръжка на двора, могат да бъдат калкулирани на база брой посещения, като варират между 200 и 1300 лв месечно, в зависимост от това дали градинарят ще ви посещава веднъж или пет пъти седмично.
  • При едно или две посещения седмично, цените могат да се различават и в завимост от големината на градината, като поддръжката на двор около 50-100 квадрата ще ви струва около 180-220 лв.
  • За плевенето, подхранването и косенето на голяма градина с площ около и над 300 кв.м ще трябва да отделите около 350 – 450 лв. Тези цени за озеленяване са предвидени за посещения на градина веднъж или два пъти седмично.

След като ви представихме ориентировъчни цени за озеленяване на двора, идва ред и на откриването на точен специалист за тази задача. Свържете се с опитни озеленители през MaistorPlus, като заявите проект в сайта напълно безплатно и без допълнително обвързване!

Свързано:

Идеи за градина Озеленяване – цени

Обновяването на градината несъмнено започва с качествено почистване на терена, както и планиране на вида растителност, която искате да засадите в него. За целта потърсете помощ от опитен професионалист, който ще ви ориентира за цените на различните видове дейности, свързани с озеленяването на двора, като ви даде и ценни съвети за отглеждането на любимите сезонни и многогодишни цветя. В двата примера, които ви представяме днес, собствениците се доверяват на професионалното мнение на специалистите, които в единия случай ги съветват да изградят елегантна пътека към работилницата в дъното на двора, а в другия – да обособят зона за релакс в ъгъла на градината. Така на мястото на неподдържания и пуст терен сега е изградена малка постройка, която приема ролята на удобна работилница и склад за всички онези градински пособия, които обикновено не знаем къде да подредим. За целта конструкцията разполага с удобен навес и здрав скатен покрив, който да предпазва вещите от дъжда. Към работилницата е изградена красива пътека с каменна настилка, покрай която специалистите създават удивителни цветни лехи. В другия пример пък около една трета от двора е превърната в зона за барбекю, като за целта е покрита с плочки. Именно до барбекюто е разположено и красивото градинско обзавеждане.