Недостатъчно старание при посяването

Последна редакция на 19/04/2024 от Нели Минчева
Източник | Видяно 1 569 пъти

Когато засявате семенцата, уверете се, че сте ги разпределили достатъчно равномерно, за да избегнете „оголени“ участъци. Също така трябва да се избягва струпването на много материал на едно място.

След разпръскването на посева, минете с гребло, за да могат семенцата да навлязат по-добре в почвата. Движенията ви трябва да бъдат внимателни и нежни, тъй като малките топченца не бива да пропадат твърде надълбоко. Поставянето на добро начало е важен момент за красивата градина след това, така че не подценявайте или претрупвайте тези стъпки. Проучете кога е най-удачното време за посяването на вашите семена.

Свързано:

Идеи за градина Грешките, които да избягваме, когато садим трева на двора

Винаги е добра идея да се отдели място за открита тревна площ в една градина, стига мястото да е достатъчно. Зелените поляни носят успокоение, помагат ни да имаме истинска пълноценна почивка. Разбира се, има специфики при засяването на семенцата на тревата, така че тя да изникне равномерно, без струпвания или липси. На тази снимка виждаме част от пространство пред къща, имитиращо градина, която е организирана терасовидно на две нива. Най-долното и второ ниво са застлани със зелени килими, които много точно пресъздават равни зелени поляни. Всъщност точно така трябва да изглежда перфектно засадената трева. Еднаква височина, идеално разпределена в пространството, без празни участъци. Това се постига при много внимателно разпределяне на семенцата, нежно третиране, така, че същите да не се разпилеят или наранят. За да преминем от долното ниво със зелен килим към горното, е необходимо само да изкачим стълба от три стъпала, направена от дърво. Ниската стеничка между двете нива е направена с бели итонгови блокчета на два реда, като вляво частично е започнат трети ред. Най-отгоре стената завършва с червеникави тухли. В най-десния край до стената забелязваме дървена конструкция от боядисани в тъмно зелено дъски. Също вдясно виждаме стена, която е с няколко сектора, изградени от вертикално сковани тъмни дървени дъски, пресечени от една напречна, оградени от бетонови рамки.