Грешките, които да избягваме, когато садим трева на двора

Последна редакция на 19/04/2024 от Нели Минчева
Източник | Видяно 1 979 пъти

Тайната на красивата градина не се крие в многобройната растителност, екзотичните цветя или марковите градински мебели. Достатъчно е да поддържате зеленината свежа и да влагате грижи и любов в оформлението на дворното си място.

А в основата на доброто аранжиране стои зелената покривка от малки весели стръкчета, които сте засадили и отгледали сами. За да получите идеални резултати, е нужно да избягвате няколко основни грешки, които ще разгледаме в тази статия. Ако сте решили този път да оставите тази задача в ръцете на опитни озеленители, свържете се с тях като заявите проект в MaistorPlus.

Свързано:

Идеи за градина Грешките, които да избягваме, когато садим трева на двора

На тази снимка е представена голяма градина, която е истинско вдъхновение с откритите си тревни площи, леко криволичеща пътека и засадени свежи цветя. В близкия ляв край се вижда горната част на конструкция от светло дърво, под която започва пътеката, пресичаща градината. Пътеката започва със средно големи правоъгълни светло кафяви плочки, продължава с участък от дребен светло сив чакъл, по средата е с квадратни плочки, редуващи бежови, кафяви, жълти и зелени нюанси, и завършва отново с дребен светъл чакъл. По цялото протежение на пътеката има малки правоъгълни червено-оранжеви плочки. При близката лява страна на пътеката е обособена малка градина, част от която са няколко топчести ниски зелени храстчета, както и други зелени растения, сред които се виждат и цветя с дребни червени цветчета. Пред малката градина имаме открита тревна площ, където се вижда и едно овощно дръвче. Покрай него, отляво, забелязваме ниска зелена редица от храсти със светло зелени листа, от другата страна на която има още открита зелена площ. От дясната страна на пътеката, близо до нас виждаме градина с тъмнорозови цветя, която продължава напред в дължина с още засадени из тъмно кафявата почва зелени тревисти и храстовидни растения. От двете страни на тази дълга градина се виждат още поляни с трева, обособени като кръгли или полукръгли поляни. При една от големите поляни, вдясно от пътеката, има две овощни дръвчета, а в горния ляв край на същата поляна забелязваме участък със средно високи сини цветя.