Наслаждавайте се на есенната реколта в градината

Последна редакция на 23/04/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 965 пъти

Не чакайте ябълките да презреят, за да ги оберете от клончетата. Следете тяхното развитие и ги откъсвайте, за да олекотите и освободите дръвчетата, а след това ги оставете за няколко дни - те сами ще узреят. Наслаждавайте се на прекрасните тикви, карфиол, зеле, круши и купищата други есенни плодове и зеленчуци - те са богати на ценни хранителни вещества, а и носят аромата и вкуса на красивата есен.

За да получите истинска професионална помощ в поддръжката на градината, свържете се със специалистите близо до вас. Заявете проект и ще получите безплатно оферти от водещи компании в областта, отправени специално към вас. Разгледайте техните профили и клиентски оценки и сами преценете кой екип е най-добър за вас.

Свързано:

Идеи за градина Основни грижи за градината през есенния сезон

Есенният вариант на градината също има какво да ни даде. Това се отнася не само за привлекателния, естетичен вид, със златните, успокояващи багри, но и за реколтата от вкусни плодове и зеленчуци, които идват с този сезон. На снимката тук можем да се насладим на един жизнерадостен есенен натюрморт, събрал в едно любими фрагменти от всяка есенна градина. Забелязваме няколко слънчогледа с все още неузрели пити, но пък с грейнали като слънца жълти листа. Любимите, свежи, символизиращи празненството от здравето, леко зачервени ябълки също са тук. Има и подобни на тях леко зачервени круши, така че ако техният вкус повече ви се услажда, ще има какво да си хапнете. Забелязваме и две половинки на надлъжно отрязани смокини, разкриващи червените си изкусително сладки семки. Няколко кочана с узряла царевица с жълти зрънца, подаващи се от пашкулите, също да намерили своето място. Няколко кестени са се сгушили във вътрешната част на бодливото си отвън легло. Вдясно от тях забелязваме чепки с черно грозде, които ни напомнят, че скоро след есента идва времето да си налеем по чаша червено вино пред зимната печка. Бяла и оранжева кратуна разнообразяват цветово черното грозде. За финал оставихме царицата на есенната реколта, каквато несъмнено е всяка голяма оранжева тиква. Показаната тук е тип кратуна.