Футуристичен дизайн за модерни градини

Последна редакция на 29/03/2024 от Светла Иванова
Източник | Видяно 1 413 пъти

Макар все още да не е достатъчно популярно, това изобретение е невероятно от гледна точка на екологичната си насоченост и нестандартна визия. Създателите на амбициозния проект са били вдъхновени от биологичния процес фотосинтеза, който използва слънчевата сила и я превръща в храна за много растителни видове на Земята. Всеки детайл на лампата е уникален - нейната форма, наподобяваща растение, фотоволтаичните панели на "камбанката" и водоустойчивият материал, който позволява дългогодишна употреба.

Ако смятате, че градината ви има нужда от освежаване и професионално озеленяване, обърнете се към опитни професионалисти, които ще свършат тежката работа вместо вас. Изпратете безплатно запитване, за да получите конкурентни оферти за вашия проект и сравнете репутацията на различните майстори според препоръките на предишни клиенти.

Свързано:

Идеи за градина Оригинални и природосъобразни градински лампи

Любителите на футуристичните идеи несъмнено биха се радвали да внедрят изпреварващи времето си иновации и в своите градини. Дали това ще бъдат автоматизирани и пестящи енергия поливни системи, вдъхновено от природата осветление, оживяването на фантастиката в нашия вътрешен двор изглежда все по-близо. На снимката, която ще ви покажем тук, виждате едно изобретение за градини, изпреварващи времето си. Популярността му все още не е голяма, но с увеличаване на стремежа към устойчиво развитие и технологии, взаимстващи идеи от природата, не е далеч моментът, когато ще можем да го виждаме в повече градини. Става дума за съоръжението, съставено от висока тръбна светло сива част, която е леко извита и завършва в горната си част с леко наклонена напред главичка, която в горната си част е на тъмно сиви фигури. На някои това може да заприлича на издигнала се кобра, но всъщност търсеният ефект е да наподобява стебло на растение. Защо в такъв случай не са го боядисали в зелено, можем само да гадаем. Това футуристично изобретение представлява градинска лампа, която би следвало да замества процеса фотосинтеза, когато няма достатъчно слънчеви лъчи за целта, а може би и да подсилва подсилва фотосинтезата. Около футуристичната градинска лампа има очарователно поле със зелена трева, бели цветчета и червени макове, а над лампата хвърчи пъстра пеперуда. Небето е леко драматично, със сиви облаци.