Климатични условия през есента

Последна редакция на 19/04/2024 от Диляна Илиева
Източник | Видяно 1 426 пъти

През есента оцветяването на растенията варира, в зависимост от климатичните условия на този сезон. Най-добрите цветови ефекти се създават в онези времена, когато лятната топлина се заменя със зимния студ. Промяната в цвета на листата е причинена от химическия обмен на растението - за да се запазят необходимите вещества в тялото, те трябва да се върнат от листата към кореновата система.

Отражение дава и разликата в температурите през нощта и през деня. Колко дълго ще продължи есенният листопад, зависи от продължителността и силата на вятъра. Уви, един силен вятър, за една нощ, може да обрули до последното листо на едно дърво.

През ноември времето се захлажда, а слънцето, което вече пада по-ниско, осветява като „жив прожектор” дърветата и храстите. А ние се наслаждаваме на този кратък момент, защото есента е "последната най-красива усмивка на годината".

Свързано:

Идеи за градина Възхитителна и красива градина през цялата есен

Баланс във всичко, в цветовете в добре подрязаният и изравнен плет, в симетрията на двата бели стола, които дават завършеност на двора. Горе в ляво се виждат обагрените в червено листа запазили мястото си в короната на дървото, в противоположния горен ъгъл няма как да не забележим жълто обагрените листа на дървото. Гледайки цялата картина виждаме и множеството листа от жълто, червено до кафяво, които вече са достигнали земята. Зад градинските столове откриваме едвам забележимо къща, да ще кажете как няма да я открием след като тези красоти са в нейния двор и сте прави.