Водете си дневник за градина

Последна редакция на 20/04/2024 от Елица Мартинова
Източник | Видяно 2 222 пъти

Може да не ви се вярва, но е много важно да водите дневник на вашата цветна градина. Така ще знаете важни подробности около живота на всяко растение. Може, например, макар на теория две растения да могат да се разбират добре в съседство, практиката във вашата градина да показва друго. Следейки внимателно състоянието на растенията през различните сезони, ще може да преценявате и свойствата на почвата.

Ако спазвате тези седем съвета, със сигурност първите ви стъпки в градинарството ще бъдат успешни. Най-важното условие за една красива градина е да ѝ отделяте време и внимание. Ако обаче задачата ви се струва непосилна, но все пак искате да разкрасите двора си с цветна градина, обърнете се към ландшафтните проектанти, регистрирани в MaistorPlus. В тематичния ни списък ще откриете различни изпълнители, които може да подберете по описание, портфолио и рейтинг. Ако вече имате визия за градината си и ви трябва само изпълнител, опишете проекта си безплатно и намерете озеленител, който ви предлага най-добрите условия.

Свързано:

Идеи за градина Как да засадите красива градина: 7 съвета за начинаещи

На пръв поглед воденето на дневник за градина може да ви изглежда излишно усилие, но впоследствие ще оцените инвестираното в него време. Колкото и добре да е развита паметта ми, няма как да запомните абсолютно всяка подробност, свързана с това конкретно във вашата градина кое растение как се развива при дадени условия. Имайте предвид, че описаните в градинарски наръчници напътствия са ориентировъчни и обобщени. Спецификите на вашата лична градина е необходимо да откриете сами и за да не се налага да повтаряте еди и същи грешки, си водете дневник. Той ще ви помогне да си имате наистина красива и плодородна градина. Да погледнем сега към тази, показана на снимката тук. През следата на тази градина минава градинска пътека, направена от диагонално подредени правоъгълни светло сиви плочки. В частта, която е по-близко разположена до нас, откриваме множество засадени тъмно червени и бледо жълти лалета. Измежду тях се вижда море от цветя със сини цветчета. Още от същите забелязваме отвъд пътеката, където обаче вместо с лалета, си правят компания с жълти нарциси. Напред вляво ни очаква малка семпла дървена беседка, до която е разположена дървена пейка от същото тъмно дърво. В дълбочина виждаме средно високи зелени, розови и бели храсти, а зад тях се виждат високи иглолистни дървета с наситени зелени корони.