Грижовен сензор за градина с интернет връзка

Последна редакция на 25/04/2024 от Светла Иванова
Източник | Видяно 1 306 пъти

Поредната хитра джаджа, която с професионална прецизност се грижи за вашата градина. Един сензор може да се използва за няколко растения, стига да го програмирате преди това. Той ще мига всеки път, когато температурата на въздуха е твърде висока или почвата твърде суха.

Ако и вие искате да превърнете площта около къщата в райско зелено кътче, не се колебайте да се свържете с професионалните градинари, регистрирани в MaistorPlus. Направете безплатна заявка, за да сравните офертите и препоръките от предишни клиенти.

Свързано:

Идеи за градина Високотехнологични градински изобретения, които ще ви изумят

Високите технологии завладяват все по-убедително живота ни. Вече не е новина да чуем за дом, който е почти или изцяло управляван от автоматизирани системи, които имат пряка връзка с личния ни смартфон. Тази модерна тенденция, свързана с технологични иновации, започва да излиза извън пределите на къщи и апартаменти, за да се настани удобно и в нашата градина. Функциите, които една високотехнологична джаджа може да изпълнява в един зелен кът, са повече от разнообразни. Като започнем от всички стандартни дейности, свързани с една градина, веднага се сещаме за автоматизирани поливни системи например, и стигнем дори до такива, за които все още не можем и сами да се сетим. На снимката, която представяме на вашето внимание тук, ставаме свидетели на един грижовен сензор за градина. А сега накратко ще се спрем на неговите умения. След като бъде пердварително настроен, той може да ви покаже кога за дадено растение температурата на въздуха е твърде висока или твърде ниска. Също дава индикации в случаите, когато почвата е прекалено изсъхнала и има нужда растението да се полее. Допълнително предимство на този градински сензор е, че може да бъде програмиран да ви дава индикации за няколко растения. И тъй като говорим за програмиране, става явно, че това е сензор за градина, който разполага с пряка връзка с интернет. Както виждаме той е малък, компактен, с жълта стойка и сиво квадратно екранче. Може да ви покаже дори интензивността на светлината. Около него се вижда кафява почва, както и няколко зелени растения.