Къщата на Lukasz Kos

Последна редакция на 25/04/2024 от Ани Атанасова

Триетажната къща се намира в близост до езерото Мускока в Онтарио, Канада и е построена около не едно, а цели четири дървета.

Ако сте се вдъхновили да направите нещо ново и различно в дома си, пуснете заявка в платформата и ще получите възможността да разгледате профилите на доказали се архитекти, ще сравните получените оферти от тях и ще може да изберете най-близката до вашите възможности и стил.

Свързано:

Идеи за градина Постройте къщата си около дърво

Всички сме чували, а мнозина от насдори си мечатаят да си имат къща, около която има спокойна горичка с красиви дървета или поне двор с градина. Този стремеж към все по-сериозно обръщане към природата е нормален, като се има предвид с колко стрес е свързано ежедневието на повечето от нас. Имаме нужда да успокоим ритъма си, да подредим мислите си, да се обърнем към себе си, за да започнем да живеем по-пълноценно. А как ви се струва идеята не просто да имате къщичка в гората, а да поканите гората в къщата си, или поне част от нея? За вас идеята може да е авангардна, но в Онтарио, Канада, близо до езерото Мускока действително съществува къща, в която е внедрена малка част от гора. По-точно, това е триетажна къща и тя е построена около четири дървета. Можете да я видите на двете снимки, показани на колажа тук. Както виждаме на снимката вдясно, където тя е заднета през деня, къщата се намира насред гора, формата ѝ е издължена и правоъгълна. Външните ѝ стени са изградени от напречно сковани тънки дървени летви. Вместо да секат част от дърветата в гората, собствениците са предпочели да ги напарвят част от интериора на новия си дом. Отдясно виждаме как изглежда къщата, построена около четири дървета, през нощта. Тя е добре осветена и прилича на огромен фенер в гората.