Оформете място за сядане

Последна редакция на 16/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 2 100 пъти

Без значение какво изберете като основна функция за градината си, със сигурност ще искате да ѝ се порадвате. Важно е да можете удобно да се настаните, за да се насладите на слънцето и чистия въздух. За целта ще ви е нужен кът, пригоден за сядане.

  • В зависимост от предпочитанията ви за настилка, изберете ниска, мека трева, дървен под или каменна тераса.
  • Подберете специализирани градински мебели, тъй като те са по-издържливи и пригодени за различни атмосферни условия. Пластмасата, ратанът и палетите да сред подходящите идеи за двора.
  • Изберете мястото така, че да е светло, но същевременно да не е изложено на пряка слънчева светлина. А може и да си осигурете градински чадър или шатра.
  • Организирайте всичко в красиви, свежи цветове, които да са радост за окото и допълват дизайна на градината.

Свързано:

Идеи за градина Как да оформим красиво малката градина

Хората в България са свикнали с големи и просторни дворове, в които има място за всичко - градина, цветя, маси и барбекю. Но хората на запад разполагат с по-огрнаичео пространство, което оформят по различни креативни начини, за да извлекат най-доброто от малкото място. На тази снимка сме ви подбрали точно една такава малка външна част, която е великолепно оформена с маса за кафе, цветни лехи и каменна пътека. Цветята са оформени в семпли високи саксии, а пространството е разчупено с малка изградена стълба, която води към кокетна ниска дървена порта. По оградата са посадени увивни растения, които са я покрили и създават усещането за зелена стена. Малките детайли са много важни за красивата градина - цветя в ярки тонове, които цъфтят на туфи, храст с лавандула за аромат и свежест, фенери и лед осветление, които да създадат романтика и атмосфера по всяко време от денонощието. За да е достъпна градината ви и да не се нуждаете от специални обувки - оформете каменни пътеки, по които да можете да стигнете до всичките ѝ ъгли. Ако имате големи дървета в градината си, под които нямате посадени растения, може да превърнете тези сенчести места в кътчета за отдих. Сложете масичка и няколко стола, на които да си почивате на чист въздух или да се отпуснете след натоварения делничен ден.