Малък басейн Dolce Vita за любители-плувци

Последна редакция на 29/03/2024 от Екатерина Димитрова
Източник | Видяно 1 635 пъти

Ако плуването е ваша страст и държите сутрин деня ви да започва с него, можете да си изградите плувна инсталация Dolce Vita в задния двор. Дори и да не е просторен и затревен, това не значи, че не е възможно да има басейн за плуване. Вижте как е решен проблема тук, на площ по-малка от 30 кв. м. Инсталацията е изградена като воден коридор с дължина от 11.5 м и 2.5 м. ширина. Дълбочина от 1.6 м. Коридорът е от традиционна зидария, покрита с аква изолзционна мазилка. Цялата тераса е в декинг. Басейнът е подсигурен с подвижен капак от същия материал с подсилена мембрана. Малкият басейн напълно задоволява нуждите за плуване, като осигурява и домашния комфорт. Сложете надуваеми кресла направо на земята и почивайте в промеждутъците на сутрешния аква джогинг. В сезоните неподходящи за плуване, подсиленият капак скрива водната повърхност и предоставя цялата площ на терасата за други цели. Параметрите тук са:

  • Дистанционен подвижен капак;
  • Подсилваща мембрана 150мм.;
  • Оборудван с UV стерилизатор с активен кислород;
  • Регулатор на рН и термопомпа. 

В случай че не се чувствате сигурни как да си изградите басейн у дома, заявете проект безплатно и ние ще ви помогнем да намерите подходящите професионалисти, с помощта на които да преобразите изцяло дворното си пространство.

Свързано:

Идеи за градина 5 красиви малки басейни за всеки вкус

Малък басейн в задния двор на градска къща. Басейнът е изграден като воден коридор - тесен и дълъг. Екстериорът около него е изчистен и ясно подсказва предназначението на съоръжението, Страната от към съседната къща е подсигурена със зелена естествена ограда. Басейнът е обиколен с декинг, без парапети и излишни екстри. Изграден е от традиционна зидария с размери 11,5м на 2,5 м. с дълбочина 1.6 м. Малкият басейн е оборудван с дистанционен подсилен капак, подсилваща мембрана 150мм, UV стерилизатор с активен кислород, регулатор на рН и термопомпа. Около басейна са разположени 4 надуваеми дюшека осигуряващи мека почивка между плувните серии.