Малък градски басейн

Последна редакция на 24/04/2024 от Екатерина Димитрова
Източник | Видяно 2 151 пъти

В този  уютен градски двор, решен изцяло в настилка от декинг, около добре поддържаната тревна площ намира място и малък правоъгълен басейн. Разположен под къта за почивка в двора, басейнът е напълно невидим в сезоните, които са неподходящи за плаж. Подвижните капаци обаче разкриват пълната му прелест в горещите летни дни. Не може да отречете практичното решение в случая. Можете да разположите ратановите мебели така, че при разкриване на басейна, те да останат от двете му страни. Ето и параметрите на това малко бижу: 

  • Изработен от пълзящ бетон, малкият басейн е облечен в подсилено PVC;
  • Разполага със солен електролайзер и електрически нагревател;
  • Тренажор, симулиращ плуване срещу течение;
  • Размерите са 2.80 м х 3.55 м, дълбочина - 1.40 м.

Оградете двора с каменна ограда, по кято китно да разположите цветни саксии. Осигурете голям ретро чадър в тон с ратановата мебел. Останете в компанията на любимия човек и два студени коктейла.

Прочети още: Бар столове – как да изберем подходящите

Свързано:

Идеи за градина 5 красиви малки басейни за всеки вкус

Вътрешен двор на градска къща, Ниска лятна постройка с навес. Ограда от камък и телени мрежи, ограничава видимостта на съседите. Сандъчета с цветя – каскадно сакъзче по оградата. Дворът е покрит с декинг масив и изкуствена трева. Под декинга е изграден басейн, правоъгълен с подвижни капаци пак от декинг. Капаците покриват басейна и оформят кът за почивка под ретро чадър. Ратанови мебели – диван две кресла. Маса с напитки в дъното.