Заложете на модерно решение – затревяване с тревен чим

Последна редакция на 28/03/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 2 379 пъти

Полагането на тревен чим е една страхотна алтернатива на класическото затревяване с тревна смеска, която ви предлага бързи и задоволителни резултати. Технологията на поставяне на тревните чимове е относително лесна, като включва дейности като заравняване на терена и помощ за избора на вида тревен чим. Следва доставка до обекта и полагане, както и валиране и поливане на терена.

  • Цените за тези услуги варират значително, като обхващат диапазона между 6 и 19 лв. за квадратен метър.
  • Най-често обаче цените са между 10 и 17 лв. за квадратен метър, което прави този метод относително достъпен и предпочитан от много български домакинства.

Виж още: Дървени огради от палети - оригинални еко аксесоари за двора ви

Свързано:

Идеи за градина Озеленяване – цени

Модерната градина е функционална, красива и добре поддържана. Тя често е разделена на няколко зони, които предоставят необходимото удобство на собствениците да релаксират в близост до барбекюто или пък да е любуват на красивата цветна леха. Това важи с пълна сила дори за малките дворове около къщите, разположени в града, около които често са издигнати високи огради, които да предпазват от любопитните съседски погледи. В двата примера, които ви представяме днес, собствениците залагат на свежа тревна настилка, която да вдъхва цвят и свежест на малкото пространство зад дома. За да не се нарушава целостта на терена, специалистите изграждат каменни пътеки около тревната площ, като в на места поставят и няколко плочки в средата на двора, така че да се улесни прякото преминаване към зоната за релакс. Тя от своя страна е разположена в дъното на градината, като разполага с практична дървена настилка, удобна ъглова пейка и дори декоративна камина, която да създава усещане за топлина и уют. Във втория пример зоната за отмора също е разположена в дъното на градината, като обаче е значително по-изчистена от детайли, като представлява практична дървена пейка, усвояваща неудобния ъгъл до къщата. В непосредствена близост до пейката е изградена и малка постройка за съхранение.