Скрийте леглото

Последна редакция на 20/04/2024 от Нели Минчева
Източник | Видяно 1 645 пъти

Съществуват много варианти да прибирате спалнята си в някоя мебел през деня, така че да освобождавате жилищна площ. В някои случаи използваните за целта мебели изглеждат доста обемни и тромави, но е възможно леглото да бъде хитро сгънато и на пръв поглед скромно чекмедже или секция.

За да разберете как могат да бъдат реализирани тези предложения и във вашия дом, пуснете заявка в MaistorPlus и изберете кой да изработи специално за вас вариантите, на които сте се спрели.

Свързано:

Идеи за мебели Интериорни хитрости за малки пространства

На снимката виждаме част от помещение, което едновременно би могло да служи като офис и спалня. Акцентът тук е върху мебелите, впечатляващи не само със съчетаието от естествено дърво и освежаващи акценти в жълто, но и със своята мултифункционалност. Спираме вниманието си върху голяма секция и по-конкретно върху бюрото, разположено в долната средна част. Плота на бюрото е от естествено дърво и върху него са подредени бяла нощна лампа, рзтворена книга, бяла чаша с кафе или чай, вертикален стационарен компютър, черна клавиатура и черни тон-колонки. Мониторът на компютъра е закрепен към таблото над бюрото, което е боядисано в жълто. През нощта, когато работният процес е приключил, същото това бюро, което досега ви орисвахме, си лишава от голяма част от техниката върху него, спуска се надолу и се превръща в удобно легло. Секцията, част от която е въпросното бюро-легло, включва също множество открити библиотечни рафтове, от естествено дърво, три шкафчета с вратички, една от които е вървена, а две са жълти. Из рафтовете и шкафовете, които се явяват идеално решение за съхраняване на вещи, забелязваме различни книги, класьори с папки, баскетболна топка, дискове и декорации. От дясната страна на секцията се вижда контейнер с три чекмеджета, горното и долното от които са с естествено дърво, а средното е с жълна облизовка. Контейнерът с три чекмеджета е на колелца, заради което лесно може да променя местоположението си. Подът в описваното помещение е с естествено, много светло дърво, а върху него е постлан малък мек килим, в цвят охра. Стените са в пепеляво розов цвят, а за големия прозорец вдясно, заемащ цяла стена от тавана до пода, е избрана щора в светло кафяво, която частично го закрива.