Какъв модел да изберем според наличното пространство?

Последна редакция на 28/03/2024 от Светла Иванова
Източник | Видяно 1 486 пъти

Функционалните мебели се предлагат в огромно разнообразие от стилове, така че не е нужно да свеждате своя избор единствено до извънгабаритен секционен диван, който едва се побира в дневната.

  • Футон. Това е най-обикновеният вариант на "спален" диван, който ще намерите на пазара. Той може да ви очарова със своя минималистичен стил, който се вписва перфектно в по-изчистен интериор. Повечето футони са съставени от пухкава единична възглавница, поставена върху дървена конструкция, която се разгъва назад. Освен от неангажиращия му външен вид, ще останете приятно изненадани и от цените на футона.
  • Трансформиращо се кресло. В случай че не искате да инвестирате средства и пространство в по-обемна мебел, разтегателният стол ще ви свърши чудесна работа. Трябва да предвидите единствено, че тези модели са малко по-широки от стандартните кресла и могат да поберат само един човек. Разбира се, ако вече разполагате с малък диван, 2 разтегателни стола биха допълнили чудесно интериора, създавайки повече място за посрещане на гости.
  • Разтегателен диван. Той несъмнено е най-традиционният избор, тъй като през повечето време ви служи вярно като удобен диван, но при нужда се превръща в кралска спалня. Подобно на трансформиращите се кресла, разтегателните дивани могат да бъдат намерени в почти всякакви размери и стилове, така че да се впишат в интериора. Стандартът за хора с ограничена квадратура е триместен диван, който се превръща в матрак "персон и половина".

Вижте още: Как да обзаведем дневна в скандинавски стил?

Свързано:

Идеи за мебели Практичен наръчник при покупката на разтегателен диван