Късчета уникалност с привкус на рок

Последна редакция на 16/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 1 085 пъти

Младият собственик на ателието подчертава, че в него има обособени кътчета с уникати, които няма как да бъдат видени на друго място. Деликатно осветената рок зона, която се вижда на кадъра вляво, е представена не само от характерния за нея музикален инструмент, но и чрез поставен в златна рамка автограф от Кърт Кобейн.

Рок темата продължава и вдясно, където всъщност ни се разкрива какво се случва на срещуположната стена в същото помещение. Там дизайнерският почерк на Арне Якобсен е оставил следите си върху паното с бяла китара и оригинално масивно кресло. За пореден път откриваме облицовка със стари дървени греди. На фона на същата - зелено стайно растение внася нужната доза свежест.

Свързано:

Идеи за мебели Ателие в Копенхаген впечатлява с креативност и щипка рок

Представяме на вашето внимание колаж от две снимки, които дават близък план на някои от уникатите, които могат да се видят в артистично ателие в Копенхаген, побрано в 80 кв.м. Навсякъде из жилището могат да се видят следи от рок увлеченията на собственика. Същият работи в магазин за китари в датската столица, затова не е учудващо, че те са често срещано интериорно явление в дома му. Доказателство за това виждаме и на двата кадъра, демонстрирани тук. Отляво забелязваме част от тухлена стена, изградена с натурални оранжеви тухли. На нея е окачена дървена китара с бял акцент, а вляво от нея откриваме поставен в златна рамка автограф от фронтмена на Нирвана, Кърт Кобейн. Към стената отляво е монтиран дървен плот със светло и тъмнокафяви дъски. До него е облегнат висок тъмен стол с изрисувана в пъстри тонове седалка. Вдясно от стола откриваме класически светъл дървен сандък. На кафява стена над дървения плот е поставено масивно правоъгълно дървено пано, изпълнено с надписи и рисунки, наподобяващи карта. Преминаваме към дясната снимка. Тук насрещната стена е с вертикални, необработени дървени дъски. Върху нея се вижда пано с американското знаме, пред което е закачена бяла китара. Върху средновисока дървена масичка откриваме бяла свещ, а вдясно от нея дизайнерски стол с яйцевидна седалка.