Естествени материали за маса за кухнята – доказано добри във времето

Последна редакция на 29/03/2024 от Мира Петърчева
Източник | Видяно 799 пъти

Кухненската маса трябва да бъде изработена от устойчив и надежден материал, който не се поврежда лесно от случайно разлети течности и храна, като в същото време лесно се почиства. Днес плотовете на най-използваните маси са изработени от естествени материали като:

  • Дърво

Такива маси са най-дълготрайните, издръжливите и надеждните. Те служат десетилетия и се отличават с отличен външен вид. В зависимост от вида дърво, плотът може да има различен нюанс и текстура. Такива маси перфектно се вписват в класическия интериор и ще бъдат незаменими в кухня, в която вече има дървени мебели.

  • Ратан

Това е друг естествен материал, който въпреки лекотата си е много здрав и издръжлив. Такива маси обикновено са покрити с дебело стъкло отгоре, за да се запази красивият вид и да се подобри устойчивостта й във времето, като се намали риска от попадане на храна в цепнатините.

  • Камък

Масата с каменен плот е истинска декорация на кухнята. Но пък стая за маса с такъв дизайн трябва да бъде доста голяма. По отношение на дълготрайността, такива маси са здрави. Не могат да бъдат повредени от силен удар или вода.

Свързано:

Идеи за мебели Наръчник за избор на маса за кухнята