Умна кухня

Последна редакция на 25/04/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 1 704 пъти

Хората прекарват голяма част от времето си вкъщи именно в кухнята. В нея готвят, там често и консумират храната. Тук се хаби голяма част от електричеството в дома. Умните технологии могат да ви помогнат в намаляването на сметките. Бихте могли да използвате умна слънчева маса. През деня я слагате на слънце, тя поема енергията от лъчите и после можете да я използвате като източник на електричество - за зареждане на лаптоп, телефон, за включване на лампа. А междувременно ще ви върши и същата работа като обикновена кухненска маса.

Идват студените месеци, така че е хубаво да помислите и за отоплението си. Умното парно ще ви позволи да контролирате централизирано всички радиатори в жилището си. Същото се отнася и за умния климатик, който бихте могли да управлявате от смартфона си. Така домът ви ще ви посреща винаги затоплен, без да се налага да оставяте отоплението включено още от сутринта. А ако сложите смарт огледала и в кухнята си, те ще са ви верен помощник в откриването и прилагането на нови рецепти.

Свързано:

Идеи за мебели Приютете бъдещето в дом от ново поколение

На изображението виждате част от обзавеждането на модерната умна кухня. Вляво е показана частта за готвене. Тук котлоните са свързани и със смарт огледало. Докато готвите бихте могли да гледате любимия си сериал, новините, да разглеждате кулинарни сайтове или да комуникирате в социалните мрежи. Ако досега сте го правили със смартфон в ръка, то тази иновативна технология ще остави ръцете ви свободни за готвене и похапване. Вдясно виждате и умната слънчева маса. В долния ляв ъгъл е показано как трябва да престои на слънце, за да се зареди. А в горния ъгъл я виждате в действие. Тя захранва лаптопа, поставен отгоре й. Това ще спести сметките ви за ток, а и ще спомогне за опазването на околната среда. На тази маса бихте могли да заредите и телефона си, като го поставите до вас, докато се храните. А ако спре токът, само поставяте лампа отгоре и светлината е налице.