Акцентирайте върху растенията в банята

Последна редакция на 29/03/2024 от Лидия Йорданова
Източник | Видяно 586 пъти

В първия момент може да ви учуди, че ви предлагаме да отглеждате цветя в банята. Истината е, че съществуват достатъчно стайни растения, които може да поставите именно там. Всеизвестно е, че естествената зеленина пречиства въздуха. Затова тя никога не е излишна, напротив - според някои експерти е дори приятна екзотична добавка в помещение като хигиенния кът. Това например са само два сред множеството свежи варианти, на които можете да се спрете:

  • Орхидеи. Те са едни от най-подходящите избори за баня, особено ако имате прозорец - обичат влагата, но се нуждаят и от светлина.
  • Алое вера, от друга страна, е идеално за бани, където слънчевите лъчи не достигат. 

Свързано:

Идеи за мебели 4 свежи предложения за плота в банята

Тази просторна баня дава пълната свобода на въображението да се развихри. Пода е от гранитогрес, а стените са боядисани в приятен кремав цвят. Върху по-голяма част от стената са сложени огромни огледала. Отгоре се намират общо шест лампи, които осветяват помещението, придавайки му допълнителен комфорт и топлина. Цветето е разположено на централно място, така че да се вижда отвсякъде. Това е баня, в която има достатъчно място както за душ кабина, така е за вана. Ваната е разположена до прозореца, което я прави по-примамлив избор пред душа. Над нея има окачена картина, изобразяваща дърво. Плота е от PVC, мивките са в златист цвят, а шкафчетата под плота са дървени. Кърпите са в топло кафяво. Две от тях са навити и поставени в панер, заедно с цветето, а третата е закачена на стената. Цялостната атмосфера, която създава тази баня е за римско императорско величие. Луксът и изяществото са силно подчертани и чисто цветово. Цветето е в червен, а мивките в златист цвят. Това са символи за царственост и величие. Ако ви харесва да се чувствате като римски благородник, тази модерна и обзаведена с вкус баня е точно за вас. Експериментирайте смело, проявете креативност и придайте на старата баня един нов шикозен вид.