Да си направим мебели за сядане за спалнята

Последна редакция на 24/04/2024 от Дора Пенкова
Източник | Видяно 822 пъти

Ако разполагате с просторна спалня, в която искате да обособите и кът за сядане, не е нужно да купувате скъпи мебели. Вместо използвайте стари дюшеци, които да поставите един върху друг и така да се сдобиете с удобно малко диванче в ъгъла на стаята.

  • В случай че дюшеците са износени, направете им калъфки, в които да ги облечете, за да изглеждат по-представително. Декорирайте с няколко красиви възглавници и сте готови с новото диванче.
  • Когато размерите на стаята не позволяват в нея да бъде поместен диван, тогава може да използвате стари столове, които да реставрирате и да превърнете в ефектно допълнение към интериора. Претапицирайте седалката с интересен плат и боядисайте долната част на крачетата в тон с него. Ако столът е в по-лошо състояние, напръскайте го против вредители и след това да го лакирайте.

Надяваме се да сме ви вдъхновили с идеи, които да направят спалното ви помещение по-красиво и уютон място. При нужда от професионална помощ за реализиране на плановете ви за дома, можете да се обърнете към мебелните специалисти, регистрирани на нашия сайт. Заявете проект безплатно и на база получените оферти изберете тази, която ви допада най-много.

Свързано:

Идеи за мебели Мебели и декорация за спалнята - как да си ги направим сами

В по-големите помещения, които се използват за спалня, често има достатъчно място, за малко диванче. То може да бъде "сглобено" с подръчни средства, без да се налага да инвестирате в нови мебели. Така например на снимката горе вляво виждаме как няколко дюшека един върху друг превръщат ъгъла на стаята в прекрасно кътче за сядане. Красивите възглавници в допълнение с изчистената фотография и висящото цвете правят тази зона от стаята наистина уютна. За по-малките спални би било по-подходящо да се избере мебел с по-компактни размери. Столът винаги е чудесно и многофункционално допълнение към мебелите в спалнята. Върху него може да складирате обличаните дрехи или да го използвате за сядане. Един стар стол може лесно да бъде преобразен, като се избере нова дамаска и долната част на крачетата му се боядисат в ярък цвят, както е показано на снимката горе вдясно.