Пастелните цветове превземат само мебелите

Последна редакция на 28/03/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 380 пъти

Пастелните нюанси могат да бъдат деликатно въплътени в облика на детската стая, като по-скоро го допълват, но не доминират в него. Пример за подобно креативно помещение е тази вдъхновяваща детска, подчинена на едно от най-любимите детски занимания, а именно - построяването на крепости и заслони. Вместо да пренасят столове от трапезарията и да се разстилат одеяла, родителите решават да заложат на едно по-модерно, но наистина страхотно решение! Те поставят малка палатка, като я оборудват с всички необходими книжки с детски приказки и декорации в приятни пастелни нюанси. Този елемент допълва перфектно скрина, който от своя страна впечатлява със свежи преливащи нюанси на розовото. Така основата на стаята остава бяла и ненатрапчива, но в дизайна ѝ са включени някои по-интересни, но все пак функционални решения в пастелни цветове.

Няма по-добър момент от сегашния да преобразите детската стая, затова запретнете ръкави и заявете проект в MaistorPlus, при това напълно безплатно! С една заявка ще получите няколко оферти от опитни професионалисти, които да сравните, така че да изберете точния майстор за ремонта на дома!

Свързано:

Идеи за мебели 5 детски стаи в пастелни цветове, от които да почерпите вдъхновение

Съвременната детска стая не само красива и удобна, но силно персонализирана. Нейният дизайн е не просто повлиян от хобитата и предпочитанията на хлапето, а е подчинен на това да ги подпомага и развива. Този подход в обзавеждането на детската обаче често изисква да се прави повторен ремонт на помещението след едва 2-3 години, заради променените интереси на детето. Ето защо повечето специалисти препоръчват да заложите на семпла основа и няколко по-ярки, но лесно заменими елемента, съобразени с вкусовете на вашия малък герой. Тук например майсторите оставят стените бели, като ги обсипват с интересни черни точки, които да разчупят изчистения им вид. За пода е избран светъл ламинат, който без проблем ще издържи на изпитанията на времето и може дори да се превърне в основа за изграждането на тийнейджърска стая на по-късен етап. От гледна точка на обзавеждането, тук най-интересният елемент без съмнение е палатката, която успешно усвоява ъгъла на помещението, между прозореца и скрина. Тя е не само красива декорация в детската, но и може да се превърне в удобно кътче за отмора, четене или писане на домашни. До нея пък е разположен практичен бял скрин, който впечатлява с преливащите нюанси на розовото, които обхващат чекмеджетата му.