Заложете на хамак с интригуващ дизайн

Последна редакция на 25/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 3 299 пъти

Поставянето на хамак е друго практично решение, което успешно може да замени класическите градински люлки. Обикновено този тип текстилни продукти имат по-ниска цена в сравнение с висящите столове от дърво или ратан.

  • Обикновеният хамак, изработен от полиестер и памук, се предлага в широк спектър от цени, които започват от около 30-50 лв. и достигат 230 лв. За тази разлика от голямо значение е вида на материала, от който е създаден хамакът, както и наличието на допълнителна метална основа.
  • По-луксозните варианти на този тип продукти за градината могат да достигнат и цени от около 500 – 530 лв.
  • Ръчно плетеният хамак за градината пък ще ви струва около 300 лв., докато градинските люлки от плат, наподобяващи стол, имат цени между 40 и 280 лв.
  • Средните цени за градински люлки от плат и хамаци са между 150 и 200 лв. за брой, когато се стремим да открием максималния баланс между цена и качество.

Виж още: Алуминиева дограма - цени

Свързано:

Идеи за мебели Градински люлки – цени

Поставянето на хамак в градината е друго интересно решение, което се отличава с невероятна практичност, а освен това не натоварва и бюджета ви. На пазара ще откриете огромно разнообразие от видове хамаци, като техните цени започват от около 30-50 лв и могат да достигнат до 220-230 лв в зависимост от това дали хамакът разполага с допълнителна дървена основа. Цените на тези продукти варират значително и в зависимост от вида текстил, използван за направата на хамака, като има модели, които могат да струват дори около 500 лв, заради качествения текстил и прецизната изработка. Ако търсите нискобюджетно и компактно решение за малкия двор, специалистите препоръчват да заложите на класически плетен хамак, който да вържете здраво към две успоредни дървета. В случай, че сте решили да заложите на по-луксозен вариант за градината, то разгледайте свободностоящите конструкции с дървена основа, които можете лесно да премествате, при това без хамакът да се усуква или заплита. Този вид хамаци обаче често имат по-високи цени, затова планирайте прецизно бюджета си, преди да пристъпите към закупуване. Друга идея е да изберете висяща люлка, тип стол, която ще заема значително по-малко място в градината. Тя наподобява класическия хамак, като обаче често има по-ниска цена и ненатрапчив дизайн.