Поставете висящ стол в градината, така че да я направите по-гостоприемна

Последна редакция на 16/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 4 463 пъти

Висящите столове стават все по-популярно решение, както за модерната дневна, така и за градината. Те често са изработени от дърво или изкуствен ратан, като вървят в комплект с меки възглавници, които осигуряват необходимия комфорт и предразполагат към отмора и релакс. Въпреки това цените на тези градински люлки остават сравнително високи, като най-често са в следния диапазон:

  • Класически висящ ратанов стол струва между 320 и 400 лв.
  • Средните цени за тези градински люлки са между 330 и 370 лв. в зависимост от предпочитания материал и особеностите на модела.
  • Възможно е да откриете и по-компактни и олекотени варианти на цени около 270-280 лв.
  • Висящ стол с височина около 180 см., дължина 120 см. и ширина 70 см. може да струва и около 500-550 лв., особено в случаите, когато за изработката му е използвана здрава конструкция от метал и дърво.

Виж още: Барбекю - цени

Свързано:

Идеи за мебели Градински люлки – цени

Все по-популярно и изключително ефектно решение са градинските люлки, тип висящ стол. Те могат да бъдат изработени от ратан или дърво, като се предлагат в огромно разнообразие от форми и размери, така че да паснат на всеки тип екстериор. Сред огромните предимства на този тип градински люлки е относително компактния им дизайн – те могат да бъдат закачени, както на верандата, близо до входната врата на къщата, така и в най-тихото кътче на градината. Много съвременни домакинства залагат на подобен тип мебели и за дневната, като едно артистично намигване към скандинавския стил, в който висящите столове присъстват все по-осезаемо. Тук например собствениците залагат на два големи висящи стола, изработени от качествен изкуствен ратан, които са закачени на верандата, така че да осигуряват приятно местенце за четене или пиене на сутрешното кафе. За по-голямо удобство, специалистите залагат на разширена долна част на градинската люлка, в която е поставена мека подложка от дунапрен. Декорирането с кокетни шарени възглавнички е почти задължително за този тип градински мебели, като допринася за постигането на по-уютен и гостоприемен облик на конструкцията. В този случай собствениците залагат на светли люлки, допълнени от сива седалка и декоративни възглавнички в сиво, бяло и бежово, които разчупват иначе семплия им облик.