Дървените градински пейки с метална основа са изключително устойчиви

Последна редакция на 28/03/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 682 пъти

Съчетанието от дървена седалка и метални крачета или основи за пейката е често срещан вариант както в частните имоти, така и в обществените паркове. Основното предимство на този вид пейки е тяхната завидна издръжливост и дълготрайност, поради което много домакинства предпочитат да инвестират именно в подобна мебел за своята градина.

  • Цените на градинските пейки с метална основа и дървена седалка започват от 100-120 лв. и могат да достигнат до 230 лв. за брой.
  • По-големите пейки с размери 180 см. за дължина, 60 см. за ширина и 77-78 см. за височина струват между 260 лв. и 480 лв. в зависимост от типа дърво, използвано за конструкцията.
  • Така например подобна пейка от български смърч струва около 420-440 лв., докато тази, изработена от тропическо дърво, може да достигне и доста по-високата цена от 780 лв.

Виж още: Лепене на плочки - цени

Свързано:

Идеи за мебели Градински пейки – цени

Подмяната на градинското обзавеждане често е обвързана с лутане между огромно разнообразие от модели и материали за мебелите. За да ви улесним в избора на градинска пейка, ви предлагаме едно удивително съчетание от дърво и метал, което предлага невероятна устойчивост и незаменимо удобство. Тук за основа на пейката е използвана масивна метална конструкция, която гарантира здравината на този вид мебели и ги прави предпочитан вариант за много домакинства. Постепенно тя преминава в кокетна облегалка, изобразяваща прекрасен жив плет, изработен от метал. Прецизната изработка тук проличава във всеки детайл – от извивките на металните прътове, които се превръщат в опора за гърба, до фините връхчета на металните листенца. За да бъде пейката не само красива, но и невероятно удобна, майсторите създават седалка от дърво, която допълва идеално на облика на елегантната метална конструкция. Дървената седалка кореспондира с естествената природна красота, която вдъхновява изкусната изработка на този вид мебели и това проличава най-осезаемо именно в техния впечатляващ дизайн. Подобен тип пейка е подходяща, както са просторни градини и обществени паркове, така и за вашия компактен двор или местенце пред къщата. Прецизната изработка обаче от своя страна обуславя и по-високата цена на този вид градински мебели, изработени от метални и дървени елементи.