Направете си малко райско кътче - hyggekrog

Последна редакция на 28/03/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 2 217 пъти

Датчаните все по-често оглавяват класациите за щастлив живот, затова спокойно можем да вземем пример и да приложим у дома някои от техните изпитани трикове за постигане на максимален комфорт чрез hygge стила. Един от тях е именно създаването на hyggekrog - това е вашето място на дивана, вашето любимо кресло до прозореца или иначе казано местенцето у дома, където се чувствате най-удобно и приятно. Обмислете внимателно разположението на вашето hygge кътче - то трябва да е близо до богатата ви библиотека с книги или поне на оптимално разстояние от контакт, в който да включите лаптопа си и да пуснете любим сериал. До кътчето ви трябва задължително да има малка масичка или плот за поставянето на чаша чай и ароматна свещ, а последният детайл, който ви дели от щастливия живот, е вашето любимо меко одеяло, с ръкави или без.

Всички тези идеи със сигурност ви навеждат на мисълта, че е крайно време да превърнете дома си в едно по-уютно и гостоприемно пространство. На помощ в тази задача идват опитните майстори, регистрирани в нашата платформа. Разгледайте техните профили и оферти напълно безплатно, като заявите проект в MaistorPlus!

Свързано:

Идеи за мебели Щастливият живот започва от дома - датският hygge стил и как да го приложим в своето жилище?

В стремежа си да направят жилищата си възможно по-артистични и уникални, много хора залагат на комбинацията от различни цветове и шарки за отделните елементи в интериора. Пример за успешно съчетаване на подобен тип разнородни мебели и акценти е тази оригинална, но уютна дневна. Тук основният цветови сблъсък е между белия цвят по стените, елементите от дърво и дребните черни детайли, въплътени в част от декорациите. Централно място в помещението заемат двете практични кресла, между които е поставена удобна холна масичка с бял плот и основа от дърво. И докато сивото кресло е комбинирано с декоративни възглавнички в бяло и черно, то ратановият стол разполага с пухкава завивка и ярки цветни възглавници. Непосредствено зад креслата е поставен функционален шкаф с изчистени линии, върху който са подредени ефектни ароматни свещи и декорации. Впечатление правят също и асиметрично разположените картини, които допълват перфектно обстановката.