5 идеи за функционални мебели, направени от дървени щайги

Последна редакция на 29/03/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 1 341 пъти

Дървените щайги могат да се превърнат в пръв приятел на всеки, който обича многофункционалността на вещите. Популярното им предназначение е да пренасят плодове, зеленчуци или буркани до мазето, тавана и обратно. Това обаче далеч не изчерпва техния потенциал. Спокойно можете да ги впрегнете в мисията за обзавеждането на своето жилище, като резултатът не само ще пощади джоба ви, а и ще бъде достатъчно ефектен и приятен за гледане.

Тук ви представяме 5 идеи за функционални мебели, направени от дървени щайги. Ако сте от щастливците със сръчни ръце, пишете ни в коментар под статията за коя от идеите желаете отделна публикация с инструкции как да си измайсторите съответната мебел сами. А в случай че предпочитате да поверите направата им на професионален изпълнител, мебелните специалисти в нашия сайт очакват вашата заявка.

Свързано:

Идеи за мебели 5 идеи за функционални мебели, направени от дървени щайги

Представяме на вашето внимание колаж от три снимки, всяко от които показва мебел, изработена от дървени щайги. Досещате се и сами, че това ги прави много изгодни за семейния бюджет, а в същото време няма компромис с естетическата страна. Подобен тип мебели биха се вписали много добре в немалко интериорни стилове. Оставени в натурален вид, стават част от рустик или индустриално обзавеждане. Боядисани подходящо в по-светли и пастелни цветове, ще са добре дошли в скандинавски дом. Могат да намерят място дори и в минимализма. Нека сега разгледаме какви мебели са сковани от щайги на трите снимки тук. Започваме с голямата отляво, където откриваме работно или ученическо бюро. В основата му забелязваме успоредно разположени две по две дървени щайги. Върху нея е поставена правоъгълна дървена плоскост, която служи за плот. Естествените отвори, които имат щайгите, са обърнати така, че в тях да се подредят книги. Върху бюрото откриваме картонени кутии, черна лампа, стъклени чаши и други вещи. Преминаваме към снимката горе вдясно, за да се насладим на една голяма квадратна табуретка с мека сива седалка на малки кръгчета, за чиято основа отново са използвани щайги. Последните са боядисани в бяло, а в нишите им откриваме още книги. Долу вдясно ни посреща ниска мебел, представляващи три сковани в редица и боядисани в червен нюанс от вътрешната им страна щайги. Тази мебел може да се възприеме като хоризонтален библиотечен рафт, който същевременно би послужил и за пейка.