Диван от палети, със или без облегалка

Последна редакция на 25/04/2024 от Нели Минчева
Източник | Видяно 2 374 пъти

Сами преценете дали ще се справите с монтажа на облегалката или е по-добре да потърсите помощ от дърводелец. Напълно възможно е, ако канапето не е голямо и е допряно до стената, просто да използвате огромни пухкави възглавници и да минете и без облегалка.

След като вече имате прекрасен, евтин и практичен нов диван, смело поканете приятелите си, за да им се похвалите с него. Те ще се уверят, че мебелите от палети са удобно решение и не, не служат само за екстравагантно оформление на градинското пространство.

Ако имате и други идеи за мебели от дърво, опишете ги в нашия сайт и с вас ще се свържат професионални дърводелци и майстори на мебели с конкретни оферти, от които да изберете най-добрата за вашите нужди. В MaistorPlus можете да откриете още оценки от предишни клиенти на въпросните фирми и да се ориентирате коя от тях се радва на най-голямо одобрение.

Свързано:

Идеи за мебели Да си направим диван от палети. Толкова е лесно!

Представяме на вашето внимание колаж от две снимки, които ни дават функционално, а и естетически издържано решение, когато искаме да открием алтернативен вариант за облегалка на своя диван от палети. Основата на дивата се изработва сравнително лесно. Вземаме толкова бройки палети, колкото са ни необходими за основата и височината на нашата мебел. Подреждаме ги в желана от нас композиция, като предварително може да сме ги обработили, лакирали, грундирали, боядисали, или да сме ги оставили в естествения им вид. Последното е избраният вариант и за двата дивана от палети, показани тук, дори при левия ясно личи, че са използвани европалети. Независимо от лесния за разчитане надпис "EUR" върху палетната си основа, диванът от лявата снимка е пи-близо до автентичната селска визия, най-вече заради десена на сложеното върху него покривало и подледените отгоре му декоративни възглавнички. Тоновете са леко приглушени, но все пак успяват да пресъздадат типичната уютна атмосфера на един провинциален дом. За нея допринася и леко грубоватият мокет, покриващ пода. Една идея по-модерно изглежда диванът от палети, представен на дясната снимка от колажа. Това може би се дължи на по-изчистените цветови решения, комбиниращи тъмно червено чердже с подредени върху него възглавници на вертикални пастелни райета. И все пак, тук също стилът е селски, провинциален. Допълнителен уют внасят окачените по стената картини в дървени рамки.