Да остъклим балкона

Последна редакция на 29/03/2024 от Габриела Санчес

Източник

  • Остъкляване с качествени стъклопакети - необходимо е да направим нужните измервания и да определим характерния профил на остъкляване съобразно пространството, както и вида отваряемост.
  • Топлоизолация на приобщения балкон е важен момент в процеса на работа. Подобряването на топлоизолацията ще намали разходите за отопление през зимата и съответно ще допринесе за климатизацията през лятото.
  • Ненужни стени - в повечето случаи се дава позволение за премахване на балконската врата заедно с прозореца. В така отвореното пространство можем да отстраним стената под прозореца, с което да постигнем повече простор за цялото помещение.

Другият вараиант е да запазим тази стена и превърнем в практичен и функционален бар-плот като облицоваме панела с камък, дърво или ламинат. При всички случаи трябва да работим по предоставения проект и да премахнем само тези от стените, за които имаме разрешение. По подходящ начин може да укрепим остатъка от конструкцията и да го моделираме във вид на оригинална арка.

Свързано:

Идеи за мебели Tрансформацията - кухня на балкона