Фиксирани и променливи отделения

Последна редакция на 28/03/2024 от Сузана
Източник | Видяно 825 пъти

Ако не разполагате с точна стратегия за размера и броя на отделенията, или пък нуждите на домакинството често се променят, можете да заложите на органайзери с регулируеми разделители. Решение също са плъзгащи се стопове, които се движат в зависимост от нуждите и увеличават или намаляват размера на отделните прегради.

  • За да оползотворявате максимално шкафовете, в  по-дълбоките чекмеджета може да съхранявате съдове, чинии или ги използвате отново с разделители както контейнери за сортиране - например на пликчета и пластмасови тарелки, чашки, вилички, лъжички и т.н. Традиционните тави се поставят в отделни по-плитки отделения.
  • Нежеланото движение на това, които съхранявате, също може да се предотврати от малки издатини на дъното на чекмеджето, или с гумена основа - като спирачка.
  • Вътрешните системи за разделяне на чекмеджета в днешно време са изключително разнообразни и иновативни. Освен разделителите за прибори за хранене има и много други комплекти - за съхранение на чинии, купи, съдове, капаци и прибори за готвене.

Свързано:

Идеи за мебели Кои са най-подходящите чекмеджета за вашата кухня