7 идеи за приказни детски стаи

Последна редакция на 25/04/2024 от Адриана

Детският свят е изпълнен с вълшебни замъци, смели рицари, пирати и божествено красиви принцеси. С порастването си децата започват все повече да разгръщат креативността и въображението си, като често пренасят любими сюжети и приказни герои в игрите и заниманията си. Стаята им също може да бъде отражение на този необикновен свят. Подготвили сме ви няколко забавни решения, които ще ви убедят, че детската стая успешно може да съвечетава мястото за почивка с това за учене и игри. Ще забележите, че често в обзавеждането присъстват вградени чекмеджета и скрити шкафове, които са по-лесни за почистване и поддръжка. Леглата на малките са обезопасени и изработени от висококачествен иглолистен масив. Дървесината е обработена със специална смес, включваща восък, пигменти и лак. А за завършек повърхността е покрита с безвредни бои в светъл нюанс.

Разгледайте моделите, които сме ви подготвили и направете безплатно запитване към специалистите за изработка на мебели по поръчка, ако харесате някой от тях за стаята на вашето дете.

Вижте още: Уникални предложения с двуетажни легла

Свързано:

Идеи за мебели 7 идеи за приказни детски стаи

На този колаж от пет снимки, може да се насладите на разнообразни и интересни идеи за дизайна на леглото на малчугана в детската стая у дома. На голямата снимка вляво виждаме много нестандартно предложение, вдъхновено от мистиката на необятната Вселена. На преден план виждаме декоративна ракета, чийто край достига до горната част на леглото, където е разположен и матракът. Височината му е доста голяма, и именно това е един от основните акценти, които правят това детско легло оригинално и красиво. От дясната му страна е разположена практична нощна лампа - така малчуганът няма да се страхува или притеснява да слиза от леглото в тъмната нощ например. Стената отзад е покрита с наситено тъмни, сини багри, което се съчетава отлично с настроението в детската стая. На малките снимки вдясно можем да видим други предложения за дизайна на детското легло - единични и традиционни, двуетажни и по-разчупени, а също и легла, скрити зад нежен балдахин или декоративни прегради. Също така ви представяме много практично решение на често срещания проблем с липсата на достатъчно пространство в детската стая - ако малчуганите са два, а нямате място да поберете две отделни единични легла, то може да използвате хитрия трик да заложите на двуетажно легло, подобно на това, на малката снимка долу вляво.