Старомодни калъфи за мебелите

Последна редакция на 29/03/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 1 350 пъти

Плетените на една кука постелки са красиви и представляват произведение на изкуството, но нямат място в един дом с модерна визия и изчистен дизайн. Със смяната на калъфите на мебелите можете да преобразите цялото помещение и да създадете съвсем нов и привлекателен вид на дневната:

  • Сменяйте калъфите за мебели според сезона и настроението си. По този начин постоянно ще разнообразявате визията на стаята, без да се налага да правите ремонт или да влагате много средства.
  • Заедно с мебелните калъфи, сменяйте и тези на възглавниците. Заложете отново на сезонна актуалност или съобразете с приближаващ празник, който е значим за цялото семейство, като Коледа или Великден например. Морската тематика пък ще ви напомня за предстоящата заслужена почивка. 

Възможностите са безкрайни и лесни за осъществяване – за няколко часа можете да преобразите изцяло помещението и да му придадете съвсем различен характер и стил. 

Свързано:

Идеи за мебели 5 грешки, които да избягвате, при обзавеждането на хола и дневната

Тук ще ви представим една идея за малка и чаровна дневна, комбинирана с библиотека. Такова кътче в дома ще създаде уют и истинско удоволствие за всеки любител на четенето. Дизайнът е изключително подходящ за малки помещения, тъй като липсват големи мебели, всичко е изключително компактно и с възможност да бъде разместено. Използвана е смела цветова комбинация от жълто, зелено, кафяво и бяло. Интериорът е модерен и стилен. Двете кресла са с изчистени форми и акцентът е цветът - ярко жълто, допълнено с възглавници в различни цветове и принтове. Посредата вместо една голяма маса, са поставени две малки дървени масички с разлина височина и в неутрален цвят на дърво. Те са много функционални и заемат малко пространство. Килимът също е на красиво райе - смело решение, което трябва да е добре преценено и да се ползва само в комбинация с изчистен интериор. Лампата за четене е модерна, висока, с мека, топла светлина. Картините са интересно разположени и създават пирамида, която оформя стената. Рафтовете са ниски, семпли и изчистени. Завършен вид на цялостния дизайн придават малките елементи - красиви вази от цветно стъкло, елегантен метален свещник. малка плетена купа и небрежно поставено одеяло за завиване.