Обзавеждане за градината от дълготраен петан

Последна редакция на 28/03/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 324 пъти

Мебелите от петан са все по-популярни и приложими в българските градини, тъй като са относително достъпни и наистина здрави. Можем да ги открием не само като част от комплект градински мебели, но и в обзавеждането на много от модерните ресторанти и заведения, които разполагат с лятна градина. Градинските пейки от петан са здрави и лесни за почистване, а освен това се предлагат и в огромно разнообразие от форми и цветове.

  • Цените на този вид градински пейки обикновено са между 150 и 320 лв. в зависимост от размера на пейката.
  • Достойна алтернатива на класическите градински пейки са двойните канапета от петан, които струват между 180 и 230 лв. Те обикновено разполагат и с допълнителни седалки или възглавници, които ги правят наистина практични и удобни.

А вие на кои тип пейка бихте заложили за своята градина? Споделете с нас впечатленията си от тези изумителни мебели, а за качествената поддръжка на двора се доверете на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus! Заявете проект напълно безплатно и се запознайте с техните профили, оферти и оценки от предишни клиенти!

Свързано:

Идеи за мебели Градински пейки – цени

Обновяването на градината започва с озеленяване на тревните площи и подмяна на настилката, поне на местата, където това е крайно наложително. Тук например собствениците поставят в двора практични плочки в светли нюанси, които да се превърнат в подходяща основа за поставянето на функционално градинско обзавеждане. За да направят двора по-отделен и приятен, майсторите изграждат декоративна преграда от дърво, която осигурява необходимото уединение, без да изолира имота от красивата зеленина, която го заобикаля. От гледна точка на градинското обзавеждане, тук откриваме цял комплект мебели за градина, изработени от висококачествен петан. Петанът е все по-често използван изкуствен материал за изработка на мебели, който съчетава красивата визия на естествения ратан и ниската цена на мебелите от пластмаса. В този случай собствениците залагат на два обли дивана, разположени един срещу друг, като между тях е поставена красива овална масичка със стъклен плот. За да направят мебелите по-меки и удобни, те ги допълват с бели дунапренени подложки и декоративни възглавнички в бяло и светлозелено, което кореспондира с красивите саксийни растения. Те от своя страна обграждат изцяло градинското обзавеждане, като голяма част от тях са поставени в допълнителни пластмасови кашпи, наподобяващи по вид естествения ратан, така че да пасват идеално на дизайна, избран за мебелите.