Как да си направим нощно шкафче

Последна редакция на 20/04/2024 от Дора Пенкова
Източник | Видяно 1 353 пъти

Има безброй оригинални идеи за направата на нощно шкафче с налични материали и без инвестиция на много средства. В зависимост от стила на вашата спалня, може да се спрете на шкафче в индустриален стил, с повече метални елементи, да комбинирате дърво и метал или пък да го направите изцяло дървено.

  • Ако имате налично метално кошче може да го обърнете, така че по големият диаметър да служи за основа, а отгоре да поставите плоскост с желаната форма и така да се получи много изчистено и ефектно нощно шкафче-масичка.
  • В случай че сте запазили някой стар куфар или пък се сдобиете с такъв в някой антиквариат, то той също може да се превърне в много оригинално нощно шкафче. За крачета може да използвате такива, останали от стара мебел или да подложите малко трикрако столче. Боядисате куфара в подходящ цвят, който да подхожда на интериора, и шкафчето е готово.
  • Друг интересен вариант за любителите на по-изчистения скандинавски вариант е да използвате старо чекмедже или малка щайга и за основа да закрепите така популярните крачета тип "фиба". 

Свързано:

Идеи за мебели Мебели и декорация за спалнята - как да си ги направим сами

Нощните шкафчета тип " направи си сам" са изключително оригинални и позволяват да развихрите въображението си и използвайки налични материали с минимални средства и усилия да сътворите своя дизайнерски шедьовър. На първата снимка виждаме вариант, за който е използвано чекмедже с тясна основа, обърнато настрани, а за крачета са поставени тези от типа hairpin. На снимката долу е представено друго интересно решение, за което е използван стар куфар, боядисан в приятен син цвят и поставен директно върху трикрако столче. За по-голяма стабилност може да закрепите столчето към куфара с винтове, за да сте сигурни, че нощната ви лампа няма да се озове на земята. На снимката вдясно виждаме едно много изчистено решение включващо квадратен, метален кош за основа, обърнат с широката си част надолу, върху който е поставена кръгла плоскост - лесен начин да се сдобиете с красива малка масичка, служеща за нощно шкафче.