Шкаф за обувки с падащи рафтове

Последна редакция на 29/03/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 4 293 пъти

Стандартните шкафове за обувки са със специален дизайн, който осигурява удобство и по-добра вместимост. Те се предлагат в най-разнообразни размери, материал и съответно – цени.

  • Най-обикновените шкафове от този тип са на цени между 40-50 лв. Те обикновено разполагат с две нива и вместимост около 8-10 чифта обувки.
  • По-големите варианти са в диапазона 80–200 лв. Предлагат се, разбира се, и цели системи, с много по-големи размери, които съответно са и по-скъпи.
  • В зависимост от цената тези шкафове имат различни характеристики – повече обем, по-голям брой рафтове, по-красива визия и т.н. Тяхното предимство е, че придават прибран и спретнат вид на помещението, поемат голям брой и различни по вид обувки и могат да се съчетаят с останалата част от интериора като дизайн, цвят, стил.

Направи си сам: Закачалка за антре от стара дървена врата

Свързано:

Идеи за мебели Шкафове за обувки – видове и цени

По-модерните шкафове за обувки имат една основна характеристика - техните чекмеджета се отварят надолу и в тях има обикновено два до три рафта, където се подреждат обувките. Тази особеност е създадена за максимално удобство и оползотворяване на пространството. Въпреки тази тяхна обща черта, тези мебели могат да имат изключително разнообразни дизайни и тук сме ви подготвили примери за два от тях. На първата снимка виждате един съвсем класически шкаф. Той е нисък и само с едно чекмедже, което се отваря и е разделено на три рафта. Всеки от тях събира три до четири чифта обувки и компактно ги прибира. Удобен е най-вече за ниски или изрязани обувки, тъй като по-високите ще трябва да се приберат прегънати, което с времето би развалило формата им. Освен че е много практична, тази мебел е и много красива. Изработена е от тъмно дърво с много елегантни дърворезби с флорални мотиви. Такъв тип шкафове не просто ще съберат обувките ви, но ще допълнят и декорацията на дома. Вторият модел шкаф е с модерен и изчистен дизайн, подходящ за жилище в този стил. Той е по-висок и по-тесен. Има две чекмеджета, всяко от тях с по два рафта, които събират по около три чифта обувки. Той е много семпъл и прибран, чудесно се вписва в интериора и заема максимално малко пространство. Освен всичко друго, може да служи и като поставка за различни декорации или съхранение на вещи.